h1

Klima forklart

mai 2, 2010

 Jeg er en av dem som har vært opptatt av klima og miljø f.eks i forbindelse med hvilket parti jeg skal stemme på, men som egentlig ikke har skjønt så mye av dette med klimaendringer. Jeg var aldri så ivrig i naturfagen kan man si. Men dette er såpass viktig at jeg syns det er pinlig og frustrerende å ikke være litt mer opplyst, så derfor leste jeg boken Klima forklart skrevet av Christian Bjørknæs.

Boken er overraskende lettlest og bare på ca. 200 sider. Kapitlene er fint organisert og det meste av informasjonen er lettfordøyelig. Noen tall og kjemiske/fysiske prosesser gikk litt over hodet på meg men det var egentlig bare fordi jeg automatisk begynner å skumme eller koble ut i møte med noe realfaglig ;p. Boken baserer seg i hovedsak på FNs klimapanels fjerde hovedrapport, og forfatteren forklarer veldig greit hvordan klimapanelet jobber. Deretter forklares det meste jeg lurte på: hva som egentlig skjer med klimaet vårt, hva forskerne mener kommer til å skje i fremtiden, hvordan vi finner ut av det, hva det innebærer for planeten og for menneskene som bor her, hva vi kan gjøre med det og hvordan politikken forholder seg til det. 

Anbefales om man er litt blank på det som faktisk er den viktigste utfordringen internasjonal politikk står ovenfor.

Reklamer

One comment

  1. Hei 🙂 Er bare innom for å tipse deg om at jeg gir bort bøker. Stikk gjerne innom bloggen min hvis du ønsker å delta i trekningen.Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: